Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 14:33 - Поздрави за барикадата!
Автор: djgator Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7529 Коментари: 14 Гласове:
12

Последна промяна: 24.07.2013 14:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Тъкмо бях взел да се отчайвам, написах три постинга все в този дух и .. дочаках развръзката! Снощи нещата преминаха от весел, летаргичен припев, в буен буреносен облак! Рано или късно това трябваше да се случи - дървените глави от 42-рия резил не разбират от друго! Противник съм на насилието, но  в някои случаи то е като да идеш на зъболекар: много боли, но ако не идеш може и да умреш или поне ще страдаш дълго! Предполагам, че вече е ред на Папата и на Далай Лама да изпратят протестна нота към Олигарски, че да рабере най-сетне, че дните му изтекоха, доверието към кабинета е на "лилаво", а той се е превърнал от политическа проститутка в политически труп!! Напълно го разбирам, ясно му е, че след грандиозното фиаско, сега и за деловодител в някоя треторазрядна администрация няма да го вземат и затова сега той трупа - за пенсия... Орешков, пълни по-бързо сметките си, назначавай родата на апетитни  позиции из родината и си събирай чуковете, смешник! Това снощи е само прелюдия, малка свада в сравнение с това, което ще ви сполети, ако още се правите на интересни!! Излез пред хората ( с добра охрана) и кажи разумен срок, в който ще се разпуснете, например 1 или най-много 2 месеца. През това време , вместо да се отчиташ на Москва, вземете да прегласувате изборния закон, направете нужните промени в посока намаляне на данъчната тежест върху бизнеса, начертайте мерки за намаляне на безработицата и се прибирайте по родните села!!!
  А на всички, които със затаен дъх чакат пак ББ да се завърне на бял кон или кобилка, държа да попаря ентусиазма: това няма как да стане, освен в коалиция с десни формации!! Никога героят от Банкя няма да има пълната власт, която имаше и безрасъдно пропиля, осланяйки се на проваления счетоводител Дянков и групата за всякакви поръчки, начело с И Ф ( но не Ирина Флорин). На дневен ред е ПРОМЯНАТА, харесва ви или не, това е единствения път към прогреса! ЩЕ има нови формации, ще се намерят съвестни хора, а ако всички са продажни, при нужда ЩЕ СИ ВНЕСЕМ - има световен пример за наемане на правителство от експерти!!!
  Оставам на разположение за всякакви дебати, приемам критики и похвали ( нали и аз подстрекавах към радикални действия), не се срамувам от нищо,  което съм писал или  вършил!

  А на кибиците ще кажа: тарикати, вие които си стоите в топлите кресла, вие от опит  знаете, че все ще се намерят "едни хора" които да изнесат на плещите си прехода, които ще понесат несгоди, бой и лишения, но ТЕ са истинските Хора, а вие - вие сте страхливци!

На вас посвещавам този стих: Ода за дистанционера
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/03/04/oda-za-distancionera.1060415






Гласувай:
12



1. mitkaloto - Добре. Нови избори. Резултатите ...
24.07.2013 14:41
Добре.Нови избори.Резултатите приблизително същите като в 42 парламент.И какво следва?Нови протести с кафета,колелета..И до кога?До новите избори!
цитирай
2. djgator - mitkaloto
24.07.2013 15:00
Ако няма промени в изборния закон, много е възможно да се случи описаният от теб сценарий. Обаче, в последните седмици се създават нови партии и движения, а в някои от съществуващите тече радикална реформа. Всичко това ще доведе до качествена промяна и предотвратяване на договорките и шуробаджанащината, довела ни дотук! Настана време да се обединим и да проумеем, че единственият, който може да ни спаси е .. самият народ! Ние трябва да си помогнем, да звъннем на Неволята и да запретнем ръкави! Аз познавам качествени хора, надявам се че и ти също, остава да им помогнем да заемат позиции!
цитирай
3. evrazol - Резултатите няма как да са същите
24.07.2013 15:17
Колко от атакистие ще се срамуват от Волен под масата, колко соц нагаждачи ще подкрепят Гея? Те и сега уж защитават правителството, но не смеят да декларират подкрепа на БСП. Колко ГЕРБери ще забравят тихото спотайване на Бойко? Не, резултата няма да е същия!

Все пак промяната ще я извършат действащите. Пишещите ще продължават да си плещят. Статуквото ще ни каже едно трудно сбогом след два, три предсрочни избора.
цитирай
4. scarlety - логиката от първи коментар е:
24.07.2013 15:26
Понеже всичко може да се повтори дайте да оставим тези да доокрадат държавата и да ни направят Задунайска губерния! Друга логика при подобни разсъждения няма. Понеже щяло да се получи същия резултат....е те това крепи сегашното правителство де- заплахата,че щял да се върне Герб.
цитирай
5. djgator - evrazol
24.07.2013 15:49
По принцип си прав, няма да са същите, само нека не забравяме - тия са си създали система, която да ги възпроизвежда непрекъснато, за това трябва да я променим. В момента ~ 50% от населението е отвратено до крайност и не желае да гласува, това им дава преимущество, защото ТЕ с техните симпатизанти и слуги, ще прескочат 4% бариера и .. ще си разделят тези 50% гласове, както винаги е било!
цитирай
6. evrazol - Тоя катарзис им докара и остър катар ...
24.07.2013 15:51
Тоя катарзис им докара и остър катар и катаракта на другарите. Всичките им аргументи имат за цел само да опазят от разочарование собствената им членска маса, която е достатъчно ... /неам думи, може би тъпа/, за да си остане лоялна и без аргументация.
цитирай
7. djgator - scarlety
24.07.2013 15:52
Другият извод е, че на българина трудно можеш да угодиш, колкото хора - толкова мнения :) Сегашните башибозуци се провалиха още от първия си работен ден, дадоха им шанс, но те се подиграха с народа. Сега е време да си вървят, а някои от тях - за постоянно! Нови лица има и ще има, животът върви в тази посока, аз съм обнадежден.
цитирай
8. mitkaloto - Понеже всичко може да се повтори ...
24.07.2013 16:11
scarlety написа:
Понеже всичко може да се повтори дайте да оставим тези да доокрадат държавата и да ни направят Задунайска губерния! Друга логика при подобни разсъждения няма. Понеже щяло да се получи същия резултат....е те това крепи сегашното правителство де- заплахата,че щял да се върне Герб.

Не търси логика в моя коментар.Не мечтая за Задунайска губерния.Опазил ме бог!Не ме интересува кой ще дойде на власт.Може и да дойдат тези ,които по време на изборите ходят за гъби...Англичаните имат поговорка"Англия няма приятели ,а има интереси"Да сега това правеха партиите в България.И ще го правят .Интереса клати феса.Там където са парите там е власта.Е ,някоя пионка може да сънува да стане царица.
цитирай
9. djgator - mitkaloto
24.07.2013 17:00
Само че за разлика от Англия и другите нормални държави, у нас ТЕ се не наядоха! То кражби, кражби, но всяко нещо има своята граница. Като не знаят как се прави - гладни ще стоят! Народът не издържа повече да го дерат по три кожи, като не знаят да целуват ръката, която ги храни, ще целуват .... други части! Ние сами ще си поправим къщата, стига сме чакали спасители и стига сме търпяли, ако не предприемаме действия, наглите ще стават още по-нагли, затова - лабут!
цитирай
10. kass - Веско,
24.07.2013 18:35
още преди месец се ужасих от този парад, но явно Господ е решил да се намеси, защото именно изтощителната продължителност на протеста, всъщност работи в полза на промяната. През тези 40 дена видяхме как една партия, при това с най-многото депутати, абдикира от парламента, как взе да се разцепва, така както и при левите започнаха конфликти, а се образуваха други сдружения, които също трябва да стъпват на пръсти или с две думи нямаме вече толкова дисциплинирани и силни партии, които да се възползват от ситуацията... от това печелят само хората, защото лесно могат да напълнят кошничката с постигнати промени - нов ИК, по-ниско ДДС за лекарствата и стоките от първа необходимост (да им пикаем тогава на социалните еднократни помощи), по ниска цена на електроенергията и горивата, и още много, които сметнем, че заслужаваме като европейци :)... Явно си е заслужавало да крачим и крещим по площадите вече две години, сега се надявам, че и днешните протестиращи са разбрали, че с карнавал не става работата и, че никой решил да управлява не би трябвало да се чувства спокоен и недосегаем никога повече...
цитирай
11. djgator - Иве
24.07.2013 22:27
Точно това постигнахме - повече никога да нямат комфорт да крадат и разграбват държавата, да дерат по три кожи простолюдието и да подгъзуват на кой ли не чужд интерес, срещу тлъсти комисионни! Народът се пробуди и се научи да протестира и да следи внимателно в ситните текстове, да слухти за всяко ново решение, от кого е предложено и кой стои зад него, сега бъдещето е ясно, остава да изстрадаме още 2-3 години, докато се поочисти политическата сцена от олигархични слуги!
цитирай
12. batogo - !!!:)))
25.07.2013 10:19
Ако сме се научили да различаваме достойните сред нас от нагаждачите и властитутките, ще успеем да отворим нова страница в историята на България... Ако не - жалко за всички нас. Поздрав за постинга и точната позиция!
цитирай
13. djgator - batogo
25.07.2013 16:44
batogo написа:
Ако сме се научили да различаваме достойните сред нас от нагаждачите и властитутките, ще успеем да отворим нова страница в историята на България... Ако не - жалко за всички нас. Поздрав за постинга и точната позиция!

Аз също смятам, че единствено в нашите ръце е ключът към промяната и по-доброто бъдеще, свестни хора има - просто да им помогнем да покажат своя потенциал! Българите сме се справяли в къде по-тежки ситуации и този път ще се преборим!
цитирай
14. evrazol - Когато се научим да разпознаваме и ...
25.07.2013 22:02
Когато се научим да разпознаваме и да ценим достойните това мъчение ще свърши.
цитирай
15. djgator - evrazol
26.07.2013 00:08
Ще са нужни години, но аз оставам оптимист. Има сили извън нас - хората, които виждат неправдите и чувствам, че ще ни се окаже помощ..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djgator
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1334110
Постинги: 96
Коментари: 5218
Гласове: 24574
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930