Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 16:40 - Истината за Пловдивския протест, която научих сам.
Автор: djgator Категория: Лични дневници   
Прочетен: Коментари: Гласове:
25

Последна промяна: 23.06.2013 18:13


 Протестирам от 2011 година - в тази страна винаги има срещу какво и никога не е излишно да си непреклонен пред неправдите и системата. На 14.06 призовах всички, които ме четат да излязат с нас срещу поредната нечовешка манипулция ПЕЕВСКИ
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/14/do-vsichki-rodoliubci-ot-plovdivska-oblast.1120057   Мина повече от седмица, протестите не спряха, макар че въпросната "грешка" вече е в забвение, продължихме да викаме против Орешака, но нещо взе да ми прави впечатление..  Броят на хората се променяше, някои лица обаче бяха все отпред и все същите. Още на третия ден ми мина мисълта, че зад това се крие дългата ръка на някоя партия, разгледах лозунгите внимателно и открих, че там имаше призиви срещу всички и всичко, освен срещу ГЕРБ..  Е, от ясно по-ясно е, няма как народът да е простил и забравил щастливите 3,5 години управление, още повече че същия този народ ги свали от власт само преди 40 дни, някак несериозно звучи, народът да е размислил.. Опитах се да обърна внимание на мои познати или просто на протестиращи граждани за тази манипулация, обаче нямах доказателства .. до вчера!
   Вчера, подразнени от системните опити на медиите, да разделят протестиращите на бедни и богати, красиви и дрипави, февруарски и юнски, "лумпени и интелигенция",  група приятели се окичихме с табели " аз съм Феруарски лумпен" и ентусиазирано тръгнахме отново на протест. Обаче - греда! Още щом пристигнахме пред общината, взеха да ни гледат особено. Един от по-рано дошлите ме издърпа встрани и съзаклятнически тихо ме попита  " Утре ще има ли автобуси за София?"..... Аз го изгледах с огромно очудване, при което той явно осъзна грешката си и се отдалечи бързо от мен. Още не разбирах.
   После донесохме мегафон и призовахме хората да не се делят , а заедно да продължим борбата - пляскаха ни. В един момент започнахме да предоставяме на всеки пожелал - да говори по мегафона, стана интересно, един поет даже изрецитира стих.    Тогава една дама взе  думата и каза:" Аз съм тук , за да сваля това правителство, а не за да върна на власт герб!" ...... От този момент настана суматоха. Някой се провикна "провокатори", тълпата поде познатия рефрен и ни засочиха с пръст " червени боклуци" - само това не ми се беше случвало - НА МЕН, да ми кажат така??!! Е, успях да обясня, че ужасно мразя комунистите и единствената разлика между техните искания и моите е, че аз предпочитам да дам на Олигарски няколко седмици толеранс, за да направят промените в изборния кодекс. Обаче тълпата ревеше като обезумяла " избори - веднага!!", "провокатори - хора на Мая Манолова" . В този момент имаше представители на поне 4-5 различни медии, те снимаха случващото се и аз бях спокоен, че всичко ще се отрази и хората ще разберат истината. За мое огромно разочарование - никоя медия не отрази този съществен момент, лицата ни бяха изрязани от репортажите, итервютата ни бяха пропуснати, единствено ТВ Европа спомена, че 1 мъж бил обявен за провокатор.. СРАМ!  

Натискайки върху всяка Истина, има линк към съответната статия.
Истина 1 Бой на протеста в Пловдив, изхвърлиха от “февруарските оръфляци”
Истина 2
Протестиращи в Пловдив пощуряха: псуват и заплашват майки с деца!
Истина 3
Защо Пловдив не протестира? Истина 4  Политически номад яхна и ръководи протестите в Пловдив

image

Пловдивски Лумпени-Провокатори .. с малко провокаторче в количка и още едно дете  с фотоапарат в ръце :))))))))))))
 В резюме, вчера разбрах как действат поръчковите медии, разбрах кой дирижира протеста в Пловдив, разбрах защо много наши съграждани вече не излизат по улиците да протестират,   а вие - разбрахте ли? 




Гласувай:



1. kasnaprolet9999 - Ти си син отвсякъде, направо не е ...
23.06.2013 17:17
Ти си син отвсякъде, направо не е истина прозвището, което са ти лепнали. Още когато смениха причините за протеста ми светна червената лампичка и си казах-този път без мен. Не се ядосвай, придобил си повече опитност. Убедих се, че тези уроци всеки сам трябва да ги получи, само с разкази не става.
цитирай
2. kass - Веско,
23.06.2013 17:29
никой не знае защо герберите в Пловдив протестират инкогнито. Може би ги е страх от лумпени от февруари??? :))))... Или може би искат да минат за мирни граждани, тъй като народната "любов" към ГЕРБ от миналите протести още не е отминала.... :))))... Адски тъпо е, че те наистина вярват, че който не е изпаднал в транс пред лика на Би Би е червен :))))...
цитирай
3. djgator - kasnaprolet9999
23.06.2013 17:38
Благодаря за моралната подкрепа - имах нужда. Наистина след вчерашния шок, реших да потърся позитивното в случката и .. успях! Сега на много хора ще "им светне" кой кой е и как се управлява народното недоволство, наистина е жалко! Надеждата ми е, това да е изолиран случай, дано повечето хора не са така зомбирани от поредният " спасител" - трябва да се признае на ББ - заслужава поне 1 Оскар !
цитирай
4. djgator - Иве
23.06.2013 17:59
Има нещо гнило в .. централата на Герб, само че трябваше по-добре да си заметат следите - изложиха се! Те търсеха конфликт, трябваше им враг и всеки инакомислещ им се струва провокатор. Е, по този начин едва ли ще спечелят хорската симпатия, а скоро пак ще има избории..... лош ПР ход!
цитирай
5. malkiatprintz - Каквото горе - това и долу; каквото ...
23.06.2013 18:56
Каквото горе - това и долу; каквото долу - това и горе, Весо. "Горе" се борят за власт и големи пари, "долу" се борят за разни дребни облаги, които получават, когато "техните" са "горе". Затова и никой не иска реална промяна: дали човек дава имот под наем без договор, дали ще може да крадне нещо и никой няма да му потърси отговорност, дали просто ще подхвърля по някой лев на полицаите, вместо да плаща глоба, всичко това е сладко, но е възможно единствено в мътна вода. Убеден съм, че половината от хората, които гледаш по улиците и псуват, че политиците са корумпирани, отидат ли "горе", дори да махнем тамошната среда, не ще гребат, а направо ще нагазят в кацата с меда. Факт: след края на Втората световна война, Германия е била срината със земята. 10 години по-късно е била нормална, действаща и уредена държава, продължаваща своя възход. При нас - 23 години - нищо. Ама те имали "Планът Маршал"? Ами ние имаме еврофондове. Само че за шмекера е неизгодно да няма възможност да прави тарикатлъци, даже и ако в нормална обстановка живее по-добре.
цитирай
6. stela50 - Чета тук написаното, четох и при kass ...
23.06.2013 19:27
Вярвам и споделям, не само снимките ме убеждават.
Още в началото приех с резерви протестите, имайки
предвид на какво са способни политиците само и само
да си върнат властта ... После реших, че може би греша
и този протест ще бъде нещо ново и различно ...
Ще има избори скоро ... но дали ще е добре ...
Надявам се в София да не е по този сценарий,
поне по думите на близките ми там.
Поздрави !
цитирай
7. djgator - Фил
23.06.2013 19:27
Знам че голяма част от народа или са се облажили от някоя партийна поръчка, службичка или малка троха от тяхната погача. Имам надеждата, че другите - честните, чистите и непримиримите, ще успеем да изметем боклука, но вчера малко ми поохладня ентусиазма, след това , което се случи... Дългата ръка на мафията е навсякъде и не прощава!
цитирай
8. djgator - stela50
23.06.2013 19:48
Да, трудно е да се повярва, но е типичен ход на мощната олигархична машина. За тях ВЛАСТ е най-привлекателният лукс и за него са готови на всичко! Е, ние няма да се откажем, просто ще сме по-внимателни! Поздрави :)
цитирай
9. elinora - Веско, ама ти чак сега ли разбра кой стои зад "мирните протести на интелигентните хора"?
23.06.2013 20:03
Аз лично, въпреки че съм абсолютно неизкушена политически прозрях тази тъжна истина и я отразих още преди седмица в кратко постче в блог.бг-то. Естествено бях наплюта подобаващо и заклеймена от блоговите герберасти.
Никога няма да се оправи България, никога...
цитирай
10. krotalka - Само с мирни протести нищо няма да се промени!
23.06.2013 20:08
Колкото и грозно да звучи, без да се пролее кръв, нищо няма да се случи. Властта без бой няма да я сдадат.
Следя редовно немските новини, до сега и дума не са споменали за протестите в БГ, но редовно осведомяват за събитията в Турция и Бразилия?!
цитирай
11. diso - Тъпи ли са или само се правят
23.06.2013 20:20
Не разбират ли, че, дори да има избори и дори да вземат властта, пак ще ги свалим? После?
цитирай
12. djgator - Ели
23.06.2013 20:29
Аз рядко влизам тук и съм пропуснал твоя постинг, явно не си намерила доказателства, от днес вече имаш солидни такива - използвай ги свободно, срещу всички популисти! Не се отказвам въпреки всичко! Поздрави:)
цитирай
13. djgator - Таня
23.06.2013 21:21
За жалост си права, а някои от нашите приятели вече повдигат въпроса - да вземем сопите..... А ако искаш истинска журналистика, чети в блога и при нашите приятели, другото е платена пропаганда.
цитирай
14. djgator - diso
23.06.2013 21:27
Искат да продължи омагьосаната спирала, надолу и още по-надолу .. а те да крадат! Идват едните на власт, правят безобразия и народът ги изгонва, избирайки някой от другите муцуни, онези пак се осерат - народът отново избира някой от първите, забравил техните безчинства и така - безкрай! Ще се борим до край, пък каквото е писано - ще става!!
цитирай
15. evrazol - Ако искаште да внушите, че ГЕРБ е в ...
23.06.2013 21:37
Ако искаште да внушите, че ГЕРБ е в състояние да организира такъв протест, значи сте истински Гербери. Мисля, че колкото по-дълго се задържи това правителство, толкова по-сигурно е да се върне ГЕРБ. Ако протеста се окаже безсилен, герберите ще се окажат алтернатива.

Съжалявам, че лислещи хора намират, че сега имаме нещо по-добро от преди. Същото е. И ако протестите успеят да махнат това, няма да допуснат да се върне онова.

Протеста може да се смята за интелигентен, но аз започвам да се съмнявам в интелигентността на протестиращите.
цитирай
16. alexs - ГЕРБ/БСП са двете страни на една ...
23.06.2013 22:34
ГЕРБ/БСП са двете страни на една монета и докато не се премахне олигархичния модел България е обречена!
цитирай
17. injir - Жалко. Протестиращите с всеки ден ...
23.06.2013 23:22
Жалко. Протестиращите с всеки ден променят лицата си. Сигурно целта е да бъдат разединени, а не единни...
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Това не е за оскар, просто е повто...
23.06.2013 23:24
Това не е за оскар, просто е повторение на случки от началото на прехода. Вече започна порнограмата "Стани за да седна", пък и ги знаем какво могат да направят, ако им се вържем. От тук нататък протестиращите ще бъдат употребени, както това се случи през 1989 г., на което бях свидетел като участник в протестите и живота на безкрайния преход към демокрация, през който аз си знам как отгледах двете си деца. И знаеш ли кой ни носеше синьото знаме-Никита Шервашидзе - стана по-късно син, а после червен министър на Енергетиката, но преди това директор на Енергопроект, който набързо ни съкрати в знак на съпричастност към демократичните ни идеи:))) Повече за неговите золуми виж тук:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/05/06/1113754_topenerji_e_istinskata_prichina_za_uvolnenieto_na/
цитирай
19. djgator - evrazol
23.06.2013 23:25
Приятелю, нищо подобно не искам да кажа, сега и преди - батакът е един и същ! Подразних се, че в Пловдив герб си позволяват да дирижират протеста, прочети внимателно текста и особено 4-те линка, там е казано всичко. Ние искаме промяна, да си ходи Олигарски, но преди това да имаме променен изборен кодекс - това не се хареса на муцуните.
цитирай
20. djgator - alexs
23.06.2013 23:54
В момента гледаме четири страни на една монета, макар че в триизмерния свят - това не е възможно. Тези са като листата на четирилистна детелина, но май късметът им изневери, май ще бъдат откъснати скоро!
цитирай
21. djgator - injir
23.06.2013 23:55
Точно това е целта, но няма да успее! Горе главата.
цитирай
22. zarenkow - Изплесках ти един минус, не защото ...
23.06.2013 23:56
Изплесках ти един минус, не защото те смятам за червен, а защото наивно смяташ, че Мая Манолова и компания ще направи читав закон. И червен да си имаш право на мнението си. Всеки избира до нивото си на компетентност и морал. Прав си, че трябва закон, но също е истина, че е абсурдно някой да очаква това от червените. Колкото до ББ , свикни с факта че голяма част го припознават за правилната алтернатива. Важното е сега червените. Мнението за ББ може да ерозираш с търпение, факти и убеждение. Не се обиждай за реакцията на хората , много, включително и аз смятаме, че предишните протести бяха в голямата си част наистина манипулирани Не се отчайвай , има и недоразумения. Поздрави.
цитирай
23. kbalenciaga - От кога пиша, че това с тези днешни протести е един ЦИРК, ръководен от Червените олигарси
23.06.2013 23:58

Вие вече разбирате това и на практика.
цитирай
24. djgator - kasnaprolet9999
23.06.2013 23:58
Сигурно си права и може би щяха да успеят, но има съществена разлика между онези години и сега, тя се нарича ИНТЕРНЕТ! Някой пусна духът от бутилката и сега ще сърбат! В момента всяка новина, слух или призив се разпространява светкавично по целия свят - това няма как да бъде заглушено - замисли се.
цитирай
25. djgator - zarenkow
24.06.2013 00:06
Имаш право да ми поставиш каквото прецениш - тук за плюсове не раздават бонуси :) Не съм казал, че вярвам на Мая Марсолова, нито на когото и да е от днешните управляващи. Просто считам, че ако оставим Олигарски ООД още няколко дни да се мъчи, ще имаме шанс за завършен нов изборен кодекс, а иначе не по-малко от теб искам да не им гледам мазните муцуни от екрана и в парламента! Относно февруарските протести - гладът е най-лошия съветник, а сметките за тока ( завишени) доведоха до масов глад - там нямаше нужда от агитация, стомасите на хората бяха по-убедителни. Поздрави.
цитирай
26. djgator - kbalenciaga
24.06.2013 07:49
В полза на истината има чисти и целенасочени хора по тези протести, обаче се оказа, че има и тъмна страна, срещу която ще се борим! Не се отказвайте!
цитирай
27. vishnichka - Леле, симпатяги, другия път не ходете с тези табелки така,
24.06.2013 11:40
приличате на осъдени за публичен линч! Добре, че полицията ви е отървала...:)))
Оказва се, че социалните мрежи са изключително лесно манипулируеми и изискват доста по-малко усилия за разлика от необходимия ресурс за друг вид пропаганда. Язък, аз тъкмо се зарадвах, че е настъпил обрат в отношението на фейсбукаджиите към проблемите на България...
цитирай
28. djgator - vishnichka
24.06.2013 14:43
За съжаление на организаторите на тези опити за разделение на протестиращи и опити да върнат незабавно ГЕРБ на власт, трябва да заявя, че акцията ни имаше широк отзвук и няма как да заметат следите! Вече има призиви от довечера да не се пропуска централата на гербаджиите, както това ставаше почти седмица - край на гювеча господа! Делото ни е правдиво и посланието ни достигна до нужните хора. Поздрави :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djgator
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1334556
Постинги: 96
Коментари: 5218
Гласове: 24574
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930